Hoe creëer ik een Oosterse sfeer met een tapijt?

16 december 2014 Blog Sfeer
Wil je echt ontspannen in huis, dan is een Oosterse sfeer ideaal. Het mooie van tapijten en dan met name Oosterse tapijten is dat je met één product meteen een compleet andere ruimte creëer. Er zijn diverse collecties beschikbaar op het gebied van Oosterse tapijten en de tapijten die er uitspringen zijn die van Louis de Poortere.
 

Oosterse tapijten van Louis de Poortere

Louis de Poortere tapijten zijn bij uitstek de collectie voor mensen de een Oosterse tapijt zoeken. De nieuwste lijnen zijn de patchwork vloerkleden, die met bijzondere designs en kleuren een Oosterse sfeer creëren passend bij iedere inrichting. Ieder vloerkleed bestaat uit panelen die geweven zijn op weefgetouwen met een combinatie van de fijnste zuivere wol en katoen. Dit geeft de mogelijkheid om een strak en gedetailleerd ontwerp te creëren. De dikte van de vloerkleden is ongeveer 8mm, hierdoor zijn de vloerkleden zeer geschikt om ook onder de eethoek te plaatsen. De kleden zijn daarnaast erg duurzaam en makkelijk te onderhouden.

De Antiquarian Collection van Louis de Poortere

Wil je in een handomdraai een Oosterse sfeer creëren, dan kom je al gauw uit bij de Antiquarian Collection van Louis de Poortere.  Heb je een interieur met veel blauwtinten, bekijk dan eens de Blue Night . Deze lijn past perfect bij een  moderne leefomgeving.

 1_LDP8707ANTIQUARIANHERIZDIVANBLUEROOMSHOT009WEB


Heb je daarentegen een klassieke inrichting, kijk dan eens naar de Fading world serie. Wil je vooral rust  creëren dan kan dat perfect met de rustgevende groene tinten van Medallions Jade vloerkleed.

8259JadeOysterinteriorRGB

Daarnaast heeft de Vintage lijn ook de mooiste Oosterse tapijten bestaande uit gekleurde vlakken. Onze favoriet blijft toch wel de Vintage Kelim Purple die met zijn prachtige paarse kleurtinten een unieke sfeer creëert.

8014_multi_red_sfeer

            

Welke grootte moet ik kiezen voor mijn Oosterse tapijt?

Het is belangrijk om te weten welke functie het tapijt moet hebben. Wil je een sfeerimpressie geven kan je voor een kleiner tapijt kiezen, maar de authentieke Oosterse ruimtes staan toch echt bekend om hun grote tapijten. Houdt er in ieder geval rekening mee dat je minstens 20 cm ruimte om het tapijt vrij houdt voor de juiste sfeerbeleving. De gehele Louis de Poortere collectie  is verkrijgbaar vanaf formaat 60 x 90 cm oplopend tot 280 x 360 cm.
Hoe krijg ik nog meer de Oosterse sfeer in huis?

Naast een mooi Oosters vloerkleed, kan je jouw huis aankleden met prachtige Oosterse hanglampen, Oosterse lantaars en sfeervolle Oosterse kussens.

Bekijk de complete collectie Louis de Poortere tapijten