Vloerkleed in de babykamer

25 januari 2015 Blog Inrichting
Wil jij jouw kinderkamer gezellig maken met een vloerkleed? Dan zijn er veel mogelijkheden. Probeer de stijl van het bed en de commode / kast aan te houden. Heb je dus een klassiekere aankleding, kies dan voor zachtere kleuren zoals pasteltinten. Heb je daarentegen een frisse en moderne babykamer? Ga dan lekker voor sprankelende kleuren!
 

Tips en suggestie bij keuze babykamer vloerkleed

Zelf zijn wij helemaal weg van het Glow in de Dark ronde vloerkleed van Arte Espina Glowy Purple. Het leuke aan dit vloerkleed is dat het een paar sterren verlicht blijven nadat de lampen uit zijn. Ook ideaal voor kleine kinderen die bang zijn in het donker.
 Beschik je over een riante babykamer, kijk dan eens naar de Sigikid Animal Festival. Dit ruime vloerkleed staat vol speelse dieren en is verkrijgbaar tot 200 x 290 cm. De kleinste maat is 80 x 150 cm dus ook in een kleinere babykamer zou dit vloerkleed prima passen.

sigikid-animal-festival-sk-0525-01-wit-ivory-multicolors   arte-espina-glowy-3093-48-paars

Wat ook belangrijk is om over na te denken of je in de toekomst nog meer baby’s zou willen krijgen. In dat geval kan je veel langer met een vloerkleed doen en loont het zeker om te investeren in wat beter materiaal. En het is natuurlijk aan te raden om voor een vloerkleed te gaan dat iets neutraler is in verband met een jongetje of een meisje.

 

Vloerkleden in de babykamer voor meisjes

Verwacht jij binnenkort een klein meisje, kijk dan eens naar het schattige vloerkleed van Esprit Flower Shape. Van dit mooie ronde vloerkleed word je altijd vrolijk! Daarnaast is er van de Arte Espina Glow in de Dark collectie nog een prachtig mooi roze vloerkleed met een engel erop in het formaat 110 x 160 cm. ’s Nachts blijven de hartjes heel even doorbranden! Daarnaast is de Pinky Queeny van Sigikid ook een ideale aankleding voor de babykamer!

   arte-espina-glowy-engel   sigikid-pinky-queen   esprit-flower-shape

Vloerkleden in de babykamer voor jongens

Voor stoere jongens zijn er diverse vloerkleden beschikbaar. Denk bijvoorbeeld eens aan de Sigikid Sammy Samoa. Dit stoere kleed laat een vrolijke piraat zien. Houd je het liever wat rustiger? Dan is de Arte Espina Sam misschien iets voor jouw babykamer.

sigikid-sammy-samoa   arte-espina-sam

Welk formaat vloerkleed kan ik het beste gebruiken voor de babykamer?

De meeste vloerkleden zijn beschikbaar in verschillende formaten van 70 x 140 cm oplopend tot 200 x 290 cm. Probeer tenminste 20 cm rondom een vloerkleed vrij te houden voor het beste effect. Daarnaast is het belangrijk om het vloerkleed goed schoon te houden met de stofzuiger om stof en vuil te verwijderen. De eerste weken zullen er regelmatig draadjes loskomen, dit is volkomen gebruikelijk. Probeer hier in ieder geval niet aan te trekken, maar knip ze af met een kleine schaar. Echte vlekken kan je verwijderen door te deppen met een vochtige doek.