010 - 210 33 00
€ 0,00

Wat is het beste materiaal voor vloerkleden; Wol of synthetisch?

18 januari 2015 Blog Inrichting
Voordat je overgaat tot de aanschaf van een vloerkleed, is het belangrijk om af te wegen welke materiaalsoort het beste bij je past. Daarnaast heb je ook nog hoogpolige en laagpolige kleden en tot slot moet het design ook nog naar je wens zijn! Wat is het beste materiaal voor vloerkleden? Ontdek hier de eigenschappen!
 

Vloerkleden van wol

Wollen vloerkleden zijn al jaren populair. Wol heeft een rijke uitstraling en een lange geschiedenis aan tapijten.Het is een natuurlijk materiaal en kent veel voordelen. Wollen vloerkleden voelen heerlijk warm aan. Het is elastisch, waardoor het naar zijn oorspronkelijke vorm wil terugkeren, daarnaast is het geluiddempend en isolerend. Een wollen vloerkleed is vuil werend, maar pluist in het begin erg, vooral met stofzuigen. Verder is wol van nature moeilijk ontvlambaar, een fijne eigenschap als uw vloerkleed in de buurt van de open haard ligt. Een aandachtspunt van wol is dat het minder stevig is en vooral in onderhoud voorzichtig behandelt moet worden.

Vloerkleden van synthetische materialen

Tegenwoordig worden er steeds meer vloerkleden van synthetische materialen gemaakt. Soms kan je ze niet eens van natuurlijke producten onderscheiden. Het voordeel van kunststof vloerkleden is dat deze relatief goedkoop, slijtvast en kleurvast zijn. Bovendien zijn de kleden zeer goed te reinigen.

normaal-rocks70505DETAIL_lang   normaal-gravel68004DETAIL   normaal-rocks70501DETAIL_lang   normaal-4062_36_2   normaal-4018_34_2   

Naast de materiaalkeuze is ook de structuur nog van belang. De meest bekende zijn de hoogpolige en laagpolige kleden.

Hoogpolige vloerkleden

Heb je een modern en strak interieur met bijvoorbeeld een stijlvol leren bankstel of moderne meubels? Een hoogpolig vloerkleed brengt dan warmte en contrast in je interieur en geeft een luxe uitstraling. Onder de eettafel of bureau is een hoogpolig tapijt minder praktisch. Ook als er veel over gelopen gaat worden is het niet handig om voor een hoogpolig tapijt te kiezen. De haren gaan dan op den duur plat liggen en samenplakken.
Eén van de meest succesvolle hoogpolige tapijten is de Rocks uit de collectie van Brink & Campman. Gemaakt van prachtig puur wol van zware en goede kwaliteit. Verkrijgbaar vanaf 140 x 200 cm oplopend tot standaard 200 x 300 cm en groter op aanvraag.

Laagpolige vloerkleden

Het voordeel van laagpolige tapijten is dat ze minder snel slijten en makkelijk schoongemaakt kunnen worden. Daarnaast zien ze er strak uit en bieden toch die gezellige sfeer in huis.