Hoe moet ik mijn karpet of vloerkleed reinigen?

11 januari 2015 Blog Onderhoud
Bij het schoonmaken of reinigen van uw vloerkleed is het van belang om in geval van echt vuil te weten wat het vuil precies is. Heeft uw vloerkleed of tapijt vlekken van bijvoorbeeld rode wijn, koffie, thee of iets anders? Vaak gaat men dan deppen, hard schrobben of op een andere manier het tapijt belasten. Bij deze manier van schoonmaken is in het meest gunstige geval de vlek verwijderd, maar is de stof aangetast en verzwakt.
 

Hoe kan ik zelf vlekken reinigen in mijn vloerkleed of tapijt?

Wil je een vlek die vers is schoonmaken, reinig dan het kleed met een witte badstof handdoek. Houdt deze onder de koude kraan en wring hem uit. Plaats deze op de vlek. Laat de handdoek vervolgens liggen zonder te spieken totdat deze geheel droog is. Is de vlek nog zichtbaar na deze behandeling. Laat dan de vlek drogen en gebruik James Vlekkenwonder om het restant doeltreffend en eenvoudig te verwijderen.

James schoonmaakproducten sinds 1927

Wij adviseren in alle gevallen van vloerkleden reinigen gebruik te maken van de schoonmaakproducten van het merk James en geen alternatieven. James is al sinds 1927 gespecialiseerd in de onderhoud van vloeren en tapijten en heeft een compleet laboratorium waarin vele tapijten en stoffen worden getest op onderhoudt en de beste manier van reinigen. Het is niet alleen goed, maar ook gemakkelijk! U haalt de dop eraf, laat de vloeistof op de vlek druppelen en doet de dop er weer op. Verder hoeft u niets te doen en binnen 12 uur zijn veruit de meeste vlekken verdwenen! Zelfs rode wijn vlekken reinigt u gemakkelijk!

james_watersmall_1   james_vlekkenspraysmall_1   james_vlekkenwondersmall_1

Hier nog een aantal fabels en feiten op een rij!

Reiniging met zout op rode wijn vlek
Fabel: Als u bij een rode wijn vlek zout erop strooit, neemt het zout de rode kleur op en verdwijnt de vlek.

Feit: Zout fixeert kleuren. Er is een groot risico dat het zout de rode kleur in uw tapijt vastzet. Als dit gebeurt, is de vlek niet meer te verwijderen.

Reiniging met witte wijn op rode wijn vlek
Fabel: Bij een rode wijn vlek kan je witte wijn erover gooien, dan verdwijnt de vlek.

Feit: Met witte wijn verdunt u de rode wijn. Dit had u dus ook met water kunnen doen. Niet alleen is het zonde van uw witte wijn, maar deze bevat ook suikers. Deze suiker plakt, waardoor u op den duur meer vlekken krijgt.

Reiniging met stoomapparaten
Fabel: Door de hitte van de stoom kan je veel vlekken verwijderen.

Feit: Een stoomapparaat werkt op temperaturen van 90°C. Dit is tevens de temperatuur waarop kleuren in garens worden vastgezet. U loopt dus het risico dat u de vlekken in het garen fixeert. Als dit gebeurt, is de schade niet meer te herstellen.
 
Voorkom blijvende schade aan uw tapijt of kleed bij de reiniging en houdt u aan de adviezen van James.