Grote vloerkleden mogen weer

4 januari 2015 Blog Trends
De grootte van je vloerkleed kan veel doen met de kamer of ruimte waarin deze ligt. Waarom kan je beter voor een groot vloerkleed kiezen? Als je kiest voor een te klein vloerkleed, kan dit de ruimte optisch veel kleiner maken. Bij grote vloerkleden maak je de ruimte groter en meteen rustiger. Daarnaast is de vorm ook nog van belang. Heb je een lange kamer, kies dan niet voor een té langwerpig vloerkleed, want hierdoor lijkt de ruimte nog langer en dus ook smaller. Door middel van een middelgroot of meer vierkant kleed kan je hier de ruimte breken. Zo creëer je zelfs voor je gevoel en bredere ruimte.
 

Wanneer koop ik geen groot vloerkleed?

Veel mensen zijn geneigd om een te klein vloerkleed te kopen. Ze laten zich snel leiden door de prijs, terwijl die kleine meerprijs van grote vloerkleden het zeker waard is, want niets is zo zonde als een mooi vloerkleed dat helemaal wegvalt onder de eet- of zithoek. In plaats van een kleed te kopen dat aansluit op je bank, kies voor een kleed waar je de zithoek overheen zet. Hierdoor creëer je nog meer sfeerbeleving.

Kodari collectie van Brink & Campman

Mooie grote vloerkleden waar wij fan van zijn is bijvoorbeeld de Kodari collectie van Brink & Campman die verkrijgbaar is van 2 x 3 m en zelfs nog groter of de Fusion die zelfs standaard in 2.50 x 3.50 m verkrijgbaar is met grotere maten op aanvraag. Een klein vloerkleed is wel goed te gebruiken als je een speciaal plekje wilt inrichten.

normaal-kodari_mist_34207   normaal-fusion_avenue_55307   normaal-kodari_bricks_99705_2   normaal-fusion_patch_56901   normaal-8261_PinkFlash

Grote vloerkleeden combineren met kleine vloerkleden

Bijvoorbeeld voor een boekenkast, naast je bed in de slaapkamer of onder je favoriete fauteuil. Zo kan je zelfs een groot vloerkleed combineren in 1 ruimte met een klein ander vloerkleed.
Ben je op zoek naar kleine vloerkleden voor je speciale hoekje, kijk dan eens in de Fading World Collection van Louis De Poortere Deco. Hier zijn bijna alle vloerkleden verkrijgbaar vanaf 60 x 90 cm.