Kinderkamers inrichten met een vloerkleed

10 december 2014 Blog Inrichting
Waar moet je op letten als je een kinderkamer wilt inrichten met een vloerkleed? Er zijn verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen uit diverse vormen, materialen en kleuren. Hier leggen we je uit waar je op moet letten en een aantal voorbeelden van vloerkleden waar wij erg enthousiast over zijn!
 

Wat is de functie van het vloerkleed in de kinderkamer?

Voor je een vloerkleed kunt uitzoeken is het belangrijk om te weten wat de functie is van het vloerkleed. Wil je het als speelkleed gebruiken, dan kan je kiezen voor een groter vloerkleed. Is het vloerkleed in de kinderkamer bedoelt als decoratie, dan kan je kiezen voor een wat kleiner vloerkleed. Kleurgebruik is ook een belangrijk onderdeel. Hoe drukker de inrichting van de kamer, hoe rustiger het vloerkleed en andersom. Probeer zoveel mogelijk in de kleurtinten te blijven van de overige aankleding.

Wat zijn goede voorbeelden van kindervloerkleden?

Er zijn echt heel veel vloerkleden mogelijk voor de kinderkamers. Een leuke lijn is sigikid. Hier vind je vrolijke circusdieren, een schaap met sterallure of een roze prinses. Waar je ook aan kunt denken bij het aanschaffen van een vloerkleed voor de kinderkamer is hoe lang je deze wilt gebruiken. Kies je voor de babykamer bijvoorbeeld voor de Semmel en Bunny van sigikid voor jongens of het schattige schapenmeisje Schnuggi voor een meisjeskamer. Voor jongens die al wat groter beginnen te worden is het piratenvloerkleed Sammy Samoa een leuke en vrolijke aankleding, terwijl voor de meisjes de prinses Pinky Queeny een vrolijke sfeermaker is. Voor echte paardenmeisjes is er de Kali Kalimba.

normaal-SK_0525_01Topview   normaal-SK_0524_03Topview   normaal-SK_0527_02Topview   normaal-SK_3743_01Topview   normaal-SK_3742_01Topview

Welk formaat vloerkleed kan ik het beste gebruiken voor de kinderkamer?

De meeste vloerkleden zijn beschikbaar in verschillende formaten van 70 x 140 cm oplopend tot 200 x 290 cm. Probeer tenminste 20 cm rondom een vloerkleed vrij te houden voor het beste effect. Daarnaast is het belangrijk om het vloerkleed goed schoon te houden met de stofzuiger om stof en vuil te verwijderen. De eerste weken zullen er regelmatig draadjes loskomen, dit is volkomen gebruikelijk. Probeer hier in ieder geval niet aan te trekken, maar knip ze af met een kleine schaar. Echte vlekken kan je verwijderen door te deppen met een vochtige doek. Alle sigikid vloerkleden zijn antiallergisch en geschikt voor vloerverwarming.

Bekijk de complete collectie kinderkamer vloerkleden.