De voordelen van vloerkleden

5 januari 2019 Blog Inrichting

Voordeel 1 : Sfeer en Kleur

Doordat u kiest om een vloerkleed in huis te leggen zult u gelijk merken dat er gelijk meer sfeer in de ruimte ontstaat en het minder kil aanvoelt. Verder kunt u met het vloerkleed kleur aanbrengen in uw interieur en alle meubels daardoor met elkaar verbinden om 1 geheel te maken.

sfeer en kleur

Voordeel 2 : Warmte-isolerend

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor een harde vloerbedekking zoals plavuizen pvc laminaat deze vloeren kennen veel voordelen maar deze vloeren voelen wel koud aan maar door een vloerkleed neer te leggen verbeterd u de isolatie doordat het vloerkleed de warmte beter vast houd dus lekker warm aan je voeten.

Voordeel 3 : Gezondheid

Veel mensen denken dat een vloerkleed meer stof en huisstofmijt geeft maar het tegendeel is waar.Stofdeeltje worden namelijk goed vastgehouden in het vloerkleed zodat er geen zwevende stofdeeltjes in de ruimte komen. Huisstofmijt bevindt zich overal en heeft drie elementen nodig die essentieel zijn om te kunnen groeien; namelijk voeding, vocht en warmte. Deze drie elementen bevinden zich op een meubels of in het bed (waar u slaapt). Op tapijt zijn de elementen warmte en vocht niet aanwezig. Huisstofmijten groeien niet op tapijt, maar komen in tapijt terecht via luchtcirculatie.

 stofmijt

Belangrijk is het ook daarom dat u uw tapijt goed stofzuigt, bij voorkeur met een elektrisch aangedreven borstelende stofzuiger. Een stofzuiger borstelt tapijtpolen weer omhoog en borstelt het stof en vuil dat wordt vastgehouden los, zodat het kan worden opgezogen. Een stofzuiger met een glad mondstuk verwijdert minder stof en vuil uit het tapijt.Het is beter om als allergisch persoon niet zelf te stofzuigen! 20 Minuten na het stofzuigen is het fijnstof weer naar beneden gezakt en is de lucht weer gestabiliseerd. Dan kan een allergisch persoon de ruimte weer betreden zonder problemen.

Voordeel 4 : Geluid overlast

Als u een harde vloerbedekking heeft zal het u opvallen dat de ruimte een slechte akoestiek heeft en hol klinkt dit kan door gordijnen een stuk verbeterd worden ook het plaatsen van een vloerkleed zal een stuk bijdragen.
In ruimtes met veel gladde oppervlaktes zal het geluid weerkaatsen gordijnen en vloerkleden zullen deze geluiden absorberen en de akoestiek een stuk aangenamer maken.


sst