010 - 210 33 00
€ 0,00

Welk vloerkleed past in de woonkamer?

15 februari 2015 Blog Inrichting
Wil jij jouw woonkamer gezellig maken met een vloerkleed? Hier vind je inspiratie en ideeën waar je op moet letten bij de keuze van het juiste vloerkleed voor je woonkamer.

Allereerst is het belangrijk hoe groot de ruimte is. Heb je een grotere ruimte, dan kun je alle kanten op, is dit niet het geval, dan zijn er trucs om jouw woonkamer groter te laten lijken. Kies bij een smallere en langere woonkamer altijd voor een rechthoekig kleed die je dan in de lengte neerlegt. Zo lijkt je kamer optisch groter! Wat ook belangrijk is om over na te denken bij het inrichten van je woonkamer is of er een aparte eethoek is. Als jouw woonkamer een aparte eethoek heeft, kun je er voor kiezen om voor die hoek een ander kleed te kiezen dan je zithoek. Het mooiste effect creëer je door of een kleed in de zelfde kleurtinten te kiezen of juist voor een compleet ander design en kleurstelling te gaan.
 

Welke stijl heeft jouw woonkamer?

Probeer te kijken naar jouw meubels en hier een vloerkleed bij te vinden die erop aansluit. Heb je bijvoorbeeld veel hout en natuurtinten in jouw woonkamer, kijk dan eens naar de natuurkleden van de Esprit Blurred lijn. Vooral het beige vloerkleed past ideaal in een natuurlijke woonkamer. Mag het allemaal wel wat vrolijker? Kies dan voor de sprankelende Brink & Campman Ibiza Costa, dé manier om je op Ibiza te wanen. Wil je liever iets stijlvollers? Neem dan eens een kijkje bij de Louis de Portere collectie Fading World, bijvoorbeeld de prachtige Blue Night kleur!

normaal-ESP_7015_02_Topview   normaal-ibiza_costa_67600   normaal-8254_BlueNight

Welk formaat vloerkleed koop ik voor de woonkamer?


De grootte van je vloerkleed kan veel doen met de kamer of ruimte waarin deze ligt. Waarom kan je beter voor een groot vloerkleed kiezen? Als je kiest voor een te klein vloerkleed, kan dit de ruimte optisch veel kleiner maken. Bij grote vloerkleden maak je de ruimte groter en meteen rustiger.

Veel mensen zijn geneigd om een te klein vloerkleed te kopen. Ze laten zich snel leiden door de prijs, terwijl die kleine meerprijs van grote vloerkleden het zeker waard is, want niets is zo zonde als een mooi vloerkleed dat helemaal wegvalt onder de eet- of zithoek. In plaats van een kleed te kopen dat aansluit op je bank, kies voor een kleed waar je de zithoek overheen zet. Hierdoor creëer je nog meer sfeerbeleving.

Ons favoriete vloerkleed voor de woonkamer

Uiteindelijk kan er maar één favoriet zijn en dat is toch wel de Brick & Campman Rocks collectie. Deze mooie hoogpolige vloerkleden van 100% zuiver wol geven sfeer aan iedere woonkamer. Of je nu een klassieke of moderne woonkamer hebt, de Rocks collectie maakt jouw kamer compleet. Dit vloerkleed is verkrijgbaar in heel veel kleurcombinaties en formaten, dus voor iedere woonkamer geschikt!

normaal-1_IMGRocks_800   normaal-1IMGRocks900   normaal-rocks70503DETAIL_lang   normaal-rocks70505DETAIL_lang (1)   normaal-rocksmix70415DETAIL__lang   normaal-rocksmix70407DETAIL_lang